All that is gold does not glitter not all those who wander are lost

Geplaatst op: 14.10.2019

In de orthodoxie vond ik wel iets wat ik eerder niet vond: ruimte voor mysterie. Wat een grappige foto van jou en Mattias met jullie 21e eeuwse gebedsboek in de hand : The Road goes ever on and on Down from the door where it began.

En dat dit erbij hoort. Ook de opleidingsweekends psychosynthese waren lichtankers. Na de doop. Dat werd en is mijn kleine lieve houvast. Sommige klussen met veel en sommige met minder plezier.

Ik werkte aan mijn acquisitie en zat met de goeie partijen aan tafel. Dat wilde ik, maar wàt dat bedrijf precies moest doen dat wist ik nog niet.

Dacht ik ergens: ik wil meedoen in die wereld. Angst gaat over leven en dood, alertheid en waakzaamheid. De term zelf spreekt tot de verbeelding.

De verbinding zijn. De runes van de steden uit de oudheid, Ephese en Milete, en aan restaurant in bijvoorbeeld Istanbul waar alleen de lokale bevolking eet.

Ook ik maakte een reis van ontwikkeling en groei. Het gevolg was dat ik onder goede voorwaarden zou vertrekken inclusief een coachingstraject bij een psychosyntheticus om uit te zoeken wat ik wèl wilde, waar wèl mijn talent, passie en kwaliteit en mogelijkheden liggen.
  • De deuren achter me zijn dichtgegaan Nadat ik al mijn energie had verbruikt in de kerken waar ik altijd actief bij betrokken was, kwam er een tijd om de deuren achter me te sluiten. Dan kan je wellicht gaan zien dat je niet hoeft te zorgen zo snel mogelijk ergens vandaan of doorheen te gaan of zaken helemaal anders te doen maar kun je wachten tot het overgaat.
  • Als je kan zien dat leven lijden is dan leid je gewoon een creatief leven.

All that is gold does not glitter

Dat loslaten, zonder iets te staan om aan vast te houden, dat is angstig èn dan ga je ook zien en voelen wie je bent. Er zijn weken dat ik twee keer per dag huil. Bij het wakker worden en bij het slapen gaan. Ik ging kijken en er kwam veel donkerte in mij en over mij heen. Wat het betekent weet ik nog steeds niet, wat ik moet doen ook niet. De doop van Thomas in Marouda, Mount Athos. Een moeras.

  • In drietallen zaten we bij elkaar.
  • Geplaatst in persoonlijk verhaal.

Wat ik mooi en zo ontzettend hoopgevend vind aan het einde van een Orthodoxe. Je weet wel dat het anders moet, maar niet duurzaam getransformeerd, maar dat andere is ook dreigend. Ik wil niet. Het blijft een mysterieus ritueel dat uitloopt op het ontvangen van de eucharistie.

Prachtig verhaal en heerlijk om te lezen en o zo herkenbaar. Omdat mijn voeten daar gaan! Het persoonlijke zelf werd tijdelijk overweldigd, hij kijkt er zelfs niet meer naar om?

WakkerMaker. Gelooft niet alles wat hij denkt!

En dat dit erbij hoort. Geplaatst in theorie en uitleg. Dan kan je wellicht gaan zien dat je niet hoeft te zorgen zo snel mogelijk ergens vandaan of doorheen te gaan of zaken helemaal anders te doen maar kun je wachten tot het overgaat.

In klaarheid en wetenschap: alles tot mijn beschikking en niets in handen. Ook die van mijn eigen overtuiging waar ik me met jaren aan heb gegeven en waar ik zo vurig van overtuigd was. Het gevoel ondernemer te zijn ken ik al langer. Niet direct naar de athestische fundamentalisten hoor, die zijn net zo erg als de christelijke fundamentalisten: niet te pruimen en niet te harden.

De vraag: houdt het dan nooit eens op.

Todo lo que es oro no brilla

De toename van bewustzijn van het Zelf of Ziel wordt ook Spiritueel ontwaken genoemd. Er was wel een andere, nieuwe functie beschikbaar. Verder zwerven. Bij het balkon van killi Marouda met uitzicht op de Middellandse zee.

Bijzonder vond ik het om te merken dat juist in deze aanwezigheid het contact met de ander verdiept. Bij het wakker worden en bij het slapen gaan. Mijn pen zal scherp blijven, mijn huis. Mijn leven, ik zal mezelf altijd blijven bevragen wat is de eiffeltoren in het frans betwijfelen, naar de Eeuwige toe, Nicholas HuntGetty Images for MTV.

Voorkomend en behulpzaam en verlangend om anderen te laten delen. Ik begreep wel dat ik dat antwoord niet all that is gold does not glitter not all those who wander are lost vinden door er stilzittend over na te blijven denken en over te praten met Han.

Het enige dat ik kan zeggen is dat ik de weg van Jezus Christus een inspirerende weg vind om te volgen. Blij verrast werd ik bij het lezen van je belevenissen op je weg naar God, de Elzas en Cte du Rhne.

Maar wanneer je het onderscheid tussen het persoonlijke ego en spirituele nivo Zelf uit het oog verliest leidt dat tot problemen.

Ilya i laurëa ná, mirilya lá

Een psychosyntheticus: Han. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. Mijn leven, mijn hond, mijn huis, mijn verleden.

Ik draag de naam van Thomas de Twijfelaar en zal deze naam dragen als een geuzennaam. Henk op om. Eerst als kind in de Gereformeerde Gemeente waar je vooral moet bidden om een nieuw hartje…later in een baptistengemeente.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws