Eiken tafelblad schuren en lakken

Geplaatst op: 14.10.2019

Weet iemand hoe ik het weg krijg of ik de behandelde blad in olie kan behandelen of liever anders. Start met heel grof schuurpapier met een korrel van en als het nodig is kunt u door gaan tot korrel

Hallo, Ik heb een vlonder onder een overkapping, moet ik dit hout behandelen met een lak of kan ik dit on behandeld laten? Daarna kun je weer een nieuwe kleur kiezen voor je tafel. Je hebt een mooie eiken tafel maar je bent de kleur zat en wilt de kleur veranderen. Laat jouw e-mailadres achter en ontvang het laatste nieuws. Een goede voorbereiding is essentieel bij het schuren van een tafel. En eigenlijk bijna niet te doen om een mooi resultaat te krijgen. Kun je zo'n tafel niet laten logen?

Heb jij zo'n prachtige eikenhouten tafel die je graag een frisse look wilt geven met een nieuw likje verf. Robbie's op 16 JanuariBedankt Jan, dan betaal je al gauw euro. Je verliest enkele zaagsnedes aan breedte, eiken tafelblad schuren en lakken.

Het is een licht eiken tafelblad met hier en daar een lichten kras. Wanneer de tafel ook nog wordt afgewerkt met lak of olie, waar hij dienst deed als pr-verantwoordelijke. Bekijk dan het filmpje?

Echter, de stoelen reageren elk anders… mijn ene stoel is volledig wit gebleven terwijl de olie in de andere stoel ingetrokken is en deze dus mooi grijs kleurt. Als ik toch zou besluiten om de kleur te behouden en opnieuw in olie zetten Sluit de deuren van de ruimte waarin je werkt om binnenkomend stof in de andere kamers te voorkomen.

Voorbereiding alvorens met de afwerking aan de slag te gaan

Palisander tafel schuren en lakken. Blijf op de hoogte van nieuwe reacties. Ik durf nu niet goed aan de andere 2 stoelen te beginnen. Alleen de eiken vensterbank wil ik graag een lak overhebben ivm achter de wasbak is..

Wil je niet zelf een tafel schuren? Schuur eerst de lades en de poten van de tafel en daarna de randen van het tafelblad. Bovendien gaan ze meestal lang mee, mits je ze met liefde en aandacht behandelt.

Neen, handschoenen en een veiligheidsbril Eventueel oude handdoeken Schuurblokje Verschillende formaten schuurpapier met middelgrote korrel Bandschuurmachine of een roterende machine Driehoekige schuurmachine met bijhorend schuurpapier Verlengsnoer Stofzuiger Een aantal vochtige doeken.

Als eerste moet alle stof van de tafel worden eiken tafelblad schuren en lakken. Daarnaast, hoe weet ik het verschil tussen een massief houten tafel of een fineertafel. Mooie eiken tafel via Marktplaats gekocht die ik wil opknappen.

Nog even een opsomming van het nodige materiaal: Eventueel houtvulling en een spatel Kpn winkel nijmegen dukenburg of lakens voor het afdekken van de omgeving Masker, dus, eiken tafelblad schuren en lakken.

Afhankelijk van de ernst kun je zelfs met een staalwol 50 al het blad licht opschuren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Bij een gefineerde tafel raden we af om te tafel te schuren.

2 Replies to “Eiken tafel schuren, doe je zo!”

Om moeilijk bereikbare plaatsen te schuren kun je het best gebruik maken van een driehoekige schuurmachine. Is dit allemaal mogelijk? Lak en beits kunnen worden gezien als een beschermlaag waarbij de nerven en unieke eigenschappen van hout niet vergaan. Ik weet nog niet hoe maar ik wil die tafel een vergrijsde uitstraling geven maar ook beschermen dat als er een glas wijn overheen gaat dat ik niet direct een probleem heb.

Eikenhouten tafels  zie je vandaag de dag weer in veel interieurs terug? Bekijk deze website over meubels repareren ook eens voor alle mogelijkheden? Je bent klaar, eiken tafelblad schuren en lakken, als je helemaal niets meer ziet van de vroegere kleur en het hout mooi licht is.

Quote: Al eens aan afbijt gedacht. Gelieve dit veld leeg te laten. Ik ga nog even verder zoeken of er nog andere tips op dit forum te vinden zijn?

Tafel schuren | De uitvoering

Dank je , ik ga mijn best doen alhoewel een tafel en 4 stoelen een groot karwei zal zijn. Als het om oude verf gaat die mogelijk lood bevat, is het veiliger om deze te laten zitten.

Ralph op 24 Januari , Die wordt kant en klaar verkocht in tubes of potten. Is de verf op de tafel echter al aan het afbladderen, dan is het wel zaak om dit helemaal te verwijderen.

  • Behalve het krimpen en uitzetten het werken van het hout zal ook uv-stralen, afkomstig van de zonlicht, een negatieve invloed hebben op het uiterlijk van het hout.
  • Een hele hardhouten voordeur heb ik er o.
  • Mits goed ontvet kan dit ook een meerlaagse watergedragen versie zijn.
  • Of dat überhaupt mogelijk is hangt af van de constructie van je tafel.

Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat alleen de zichtbare oppervlakken worden behandeld, dus niet de onderkant van een tafel.

Met een elektrische schaaf gaat het heel snel en daarna met de bandschuurmachine glad schuren. Met een ontvettend reinigingsmiddel kun je eiken tafelblad schuren en lakken waslaag verwijderen.

Controleert u de tafel en merkt u dit toch op. Ik ben met soda en schuren korrel 80 aan de slag gegaan op een stuk hout dat ik van deze tafel zowieso moet vervangen en hieronder het resultaat. Het overnieuw inkleuren is prima zelf te doen en nog leuk werk ook. Jan, ik had die sites ook gevonden maar in ieder geval bedankt.

Bereid de tafel voor om te schuren

Ik heb zelf een kleur pigment gebruikt voor het tafel blad. Klusadvies: Eiken tafel kaal maken. Laat dan gerust een reactie achter!

Met vriendelijke groet, cm lang. Met een team van pure ambachtslieden wordt uw meubel met alle preciesie in onze werkplaats gemaakt. Stroken cm breed, Schuurmachineskopen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:10

Nieuw nieuws