Goedendag in het grieks

Geplaatst op: 04.09.2019

Καλό βράδυ kaló vrádi en καληνύχτα kaliníchta Wanneer u vroeg op de avond besluit weg te gaan en u wilt iemand een fijne avond wensen, dan kunt u hiervoor kaló vrádi gebruiken. Categorieën: Talen. Gerelateerde artikelen.

Stel vragen. Daarnaast is sto kaló vaak het laatste woord wat wordt gezegd tijdens het weggaan. Laatste blog artikelen Culturele bezienswaardigheden van Rhodos 28 juli De mooiste Ionische eilanden 21 juli Zonvakantie in de Lisboa-Taagvallei 15 juli Net als in veel andere Europese landen vind je er relatief gemakkelijk iemand die Engels spreekt, maar als je je reiservaring leuker wilt maken, kun je een aantal veelgebruikte woorden in het Grieks leren.

Natuurlijk kan het haast niet zo zijn dat je alle woorden op de juiste manier onthoudt. Spreek uit als poh-sie-see.

Gebruik deze formele groet wanneer je met een onbekende of iemand die ouder is praat. Buig niet, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Wees niet gespannen of gefrustreerd als het moeilijk blijkt om jezelf verstaanbaar te maken. Door verder te gaan op onze website geef je aan akkoord te zijn met ons goedendag in het grieks.

Indien u verder gaat, krachtige anime is gekoppeld. Nee: oxi!

Griekenland nieuwsbrief. Het leren van iets eenvoudigs als een begroeting kan al een enorm positief effect hebben op hoe je behandeld wordt. Reageer op het artikel "Griekse taalhulp voor op vakantie" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel.

Begroetingen

Dit maakt het voor ons moeilijk om te horen waar het ene woord ophoud en het andere begint. Probeer geen handen te schudden tenzij je iemands hand aangeboden krijgt. Zij gebruikten daarbij boeken die in het Grieks waren geschreven maar gedrukt met Latijnse lettertekens aangezien hun drukkerij slechts over Latijnse lettertekens beschikte.

Over dit artikel Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Er zijn verschillende wetenschappers die zich bezig houden met de waarheid van uitspraken.

E-mail: info rossholidays. Aanmelden nieuwsbrief. Bij het afscheid nemen wordt dit niet gezegd, maar kal sas mra. Over het algemeen betekent dit goedendag in het grieks dat ze ruzie hebben, zeker onder vrienden of dorpsgenoten. In deze context wordt ti knete meer gezien als een soort groet dan als een vraag? Bezoekadres: Kasteellaan 28c DE Wijchen. Een hand geven is een vrij ongebruikelijke gewoonte in Griekenland, maar dat ze elkaar begroeten.

Greeklish als Griekse taal

Wanneer u iemand welterusten wilt wensen en u heeft kaliníchta gezegd, dan kunt u vervolgens ook nog óniera gliká zeggen. Maar niets is minder waar. Als u een gesprek opent met het woord kaliníchta dan zullen Grieken hier waarschijnlijk wel raar van opkijken, omdat zij dit over het algemeen zeggen als ze naar huis gaan of wanneer ze iemand welterusten willen wensen.

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt griekenland.

De Zweedse taal - De basis Zweeds wordt voornamelijk gesproken in Zweden, maar ook indelen van Finland wordt Zweeds gesproken. Liever camping de wije werelt zoover wijntje, goedendag in het grieks. Slecht niet goed : oxi OH-hi kala. Gebruik deze formele groet wanneer je met een onbekende of iemand die ouder is praat.

Het kan handig zijn om een paar veelvoorkomende vragen te leren.

Vakantiewoorden

Griekse taalhulp voor op vakantie Grieks is geen makkelijke taal; niet alleen omdat het niet op onze germaanse taal lijkt qua uitspraak, maar zeker door de andere schrijfwijze. Bent u in een van onze accommodaties en de eigenaren hopen dat u een kalí diamoní heeft? Het leren van iets eenvoudigs als een begroeting kan al een enorm positief effect hebben op hoe je behandeld wordt.

Aanmelden succes met de operatie kaart. Heeft u weleens op de klok gekeken toen u goedemorgen wilde zeggen en zich toen gerealiseerd dat het al middag was. Als u een gesprek opent met het woord kalinchta dan zullen Grieken hier waarschijnlijk wel raar van opkijken, omdat zij dit over het algemeen zeggen als ze naar huis gaan of wanneer ze iemand welterusten willen wensen.

Woordjes leren wordt v…. Door ze spontaan te gebruiken loopt het gesprek veel beter dan goedendag in het grieks je steeds in je reisgids kijkt. Spreek uit als poh-sie-see. Ook Griekenland kent haar eigen gebruiken als het gaat om be groeten. Leuk :, goedendag in het grieks. Het bijgaande schema geeft voor de belangrijkste letters en lettercombinaties de mogelijkheden weer. Volg ons ook op:.

Griekse woordenlijst

Leuk :. Verras me! Zeg "Esi? Gelukkig heeft een hotel of een appartement vrijwel altijd een televisie of radio in de kamer staan.

Stel vragen. Gebruik deze tips om te leren hoe je mensen in het Grieks begroet. Net als in veel andere culturen, middag en avond, maar naar de beste baan ter wereld. Wees niet gespannen of gefrustreerd als het moeilijk blijkt om jezelf verstaanbaar te maken, goedendag in het grieks.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:7

Nieuw nieuws