Kan ik een huis kopen als ik nog niet gescheiden ben

Geplaatst op: 08.10.2019

E-mail Vereist. Maak een afspraak Wij werken landelijk. De voorgaande situatie is beschreven voor personen die gehuwd zijn in gemeenschap van goederen.

Bij het scheidend koppel rijzen de navolgende vragen:. In dit artikel proberen wij uitleg te geven over de opties en hoe wij u hierbij kunnen helpen. Lees meer. Uw naam verplicht. Soms is het tijdens de echtscheidingsprocedure mogelijk om afspraken te maken die het kopen van een woning gemakkelijker maken. Zijn deze voldoende groot? Overgangsregels hypotheekrenteaftrek Vaak is de boedelscheiding nog niet rond als de echtscheiding wordt uitgesproken.

De verkoopprijs staat immers nog niet vast. Toch is het verstandig om alles vast te leggen in het echtscheidingsconvenant als je een huis wilt kopen tijdens de echtscheiding. Onderwerpen Arbeidsrecht Familierecht. Dat kunt u doen, alleen de gangbare praktijk is dat u rekening dient te houden met een redelijke woonlast. Ook al staat deze woning en eventuele hypotheek uitsluitend op uw naam.

U bent dan ook nog formeel niet gescheiden, alleen dan kunt u wel de hypotheek alvast aanvragen. Blijf niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak. Als je een huis gaat kopen na de echtscheiding, dan zal je in de meeste gevallen een hypotheek moeten afsluiten.
  • Als we het over een scheiding hebben is de situatie voor samenwoners met een relatiebreuk grotendeels vergelijkbaar. Neem dan direct contact met ons op.
  • In het echtscheidingsconvenant kan een en ander worden aangetekend. Bovendien zullen wij ook de afspraken uit het echtscheidingsconvenant toetsen.

Echtscheiding: Een nieuw huis kopen met een nieuwe hypotheek

In dit geval valt de aankoop in de gemeenschap, en kan de ex- partner de aankoop nadien nietig laten verklaren. Dan heeft een scheiding namelijk nog wat extra gevolgen. Er is hieromtrent één uitzondering, namelijk de wederbelegging van het eigen geld.

Een huis kopen tijdens of na een echtscheiding is een ingewikkeld proces waarbij veel financiële, juridische en fiscale zaken een rol spelen. Dat is gebaseerd op de zogeheten bijstandsnorm.

  • Kan ik dan mijn ex-partner dwarszitten door een torenhoge woonlast aan te gaan?
  • Zo ja, welke? Dewaele Vastgoedgroep: Dewaele vastgoed met advies Soldandset.

Wij respecteren uw privacy. Huis kopen bij echtscheiding ingewikkeld Een huis kopen tijdens of na een echtscheiding is een ingewikkeld proces waarbij veel financile, juridische en fiscale zaken een rol spelen. Misschien vind je dit ook interessant:. In dit geval valt de aankoop in de gemeenschap, afhankelijk van de gemaakte afspraken met uw ex-partner!

Het kan de zaak eenvoudiger of complexer maken, en kan de ex- partner de aankoop nadien nietig laten verklaren. Wat is het belang van dcharge en wanneer wordt de 'ontlasting' of 'desolidarisatie' door de kredietverstrekker verleend.

De (ex-)partner weigert toestemming

Kan ik een nieuwe woning aankopen tijdens een lopende echtscheidingsprocedure? Beschikt Mark over eigen middelen? Mark heeft zijn oog laten vallen op een andere geschikte woning en wenst een 'compromis' zoals men zegt te tekenen.

Toch is het verstandig om alles vast te leggen in het echtscheidingsconvenant als je een huis wilt kopen tijdens de echtscheiding. U kunt dan met een aanvullend contract overeenkomen dat u na de formele echtscheiding de woning en verplichtingen daarbij zal overnemen. Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Familiale zaken. Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden Dit hangt allereerst af van de vraag onder welk huwelijksvermogensstelsel jullie getrouwd zijn?

Scheiden doe je hopelijk maar één keer in je leven… doe het dan ook goed!

De voorgaande situatie is beschreven voor personen die gehuwd zijn in gemeenschap van goederen. Deze voorwaarden verschilt per wooncorporatie. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Op het moment dat de echtscheiding definitief wordt, dan wordt de woning met terugwerkende kracht beschouwd als een eigen goed van de echtgenoot-koper.

Je kan een nieuwe woning aankopen, zonder dat hiervoor toestemming moet gevraagd worden aan de ex- partner? Maak een afspraak en jullie worden optimaal genformeerd en begeleid. Schuldeisers van gemeenschappelijke schulden die volgen uit het misgelopen huwelijk, mogen hun vorderingen blijven weer in venray buienradar op deze gemeenschappelijke woning.

Wel vraagt de geldverstrekker om documenten met betrekking tot uw echtscheiding. Vorig Artikel Volgend Artikel. Bereken Kan ik mijn woning behouden. Op het moment dat u woningen gaat bezichtigen en door wenst te pakken dient u snel te handelen.

Je was gehuwd met scheiding van goederen

Ja tijdens een echtscheidingsprocedure en de periode dat de bemiddeling loopt kan een scheidende partner een ander onroerend goed kopen. Vind advies over Ook al staat deze woning en eventuele hypotheek uitsluitend op uw naam.

Schuldeisers van gemeenschappelijke schulden die volgen uit het misgelopen huwelijk, mogen hun vorderingen blijven uitoefenen op deze gemeenschappelijke woning.

Is dat makkelijk. Kan ik dan mijn ex-partner dwarszitten door een torenhoge woonlast aan te gaan. Bij het scheidend koppel rijzen de navolgende vragen: Kan Mark  -die nog niet wettelijk is gescheiden-  de 'compromis' voor aankoop van een andere woning tekenen.

De wet bepaalt dat de toestemming van beide avatar the last airbender maps vereist is bij de aankoop van een onroerend goed.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws